Feb
20
2010

Voddler


Voddler ikonVoddler är en internetbaserad on demand tjänst som låter dig som användare kolla på film helt gratis, eller hyra film för en liten summa.

För tillfället är Voddler under utveckling men det går att testa tjänsten om man har Bredbandsbolaget som internetleverantör eller om man får en invite utav någon man känner. Voddler har i skrivande stund över 300.000 medlemmar.

Principen

Alla vill vi se riktigt bra filmer helt gratis och när vi vill men de flesta alternativen är tyvärr inte lagliga men med Voddler är det möjligt att ta del utav flera hundra filmer helt gratis, man får stå ut med rätt mycket reklam innan filmen börjar men det är det helt klart värt.

Voddler påminner väldigt mycket om Grooveshark, Chilirec och Spotify men är inriktad på film istället för musik.

Historia

Den 28 oktober 2009 är en stor dag för Voddler, då släpptes tjänsten i Sverige först och främst till Bredbandsbolagets kunder. För tillfället är tjänsten endast tillgänglig i Sverige men tanken är att tjänsten till slut ska bli tillgänglig i hela världen.

Klienten

I Voddler använder du piltangenterna för att leta dig runt bland filmer vilket kan bero på att det egentligen är tänkt att filmerna ska visas på TV genom spelkonsoler. Det går relativt snabbt att lära sig hur allt fungerar men är man lite klumpig när filmerna visas kan man råka stänga av filmen och komma ut i menyn igen.

De enda inställningarna som finns för tillfället har med bildstorleksinställningar att göra, med andra ord går det inte att ställa in om man vill ha lägre kvalitet än standard vilket innebär att man bör ha ett relativt snabbt internet och en bra dator för att tjänsten ska flyta på.

voddlerlog

Inloggning

voddlerstart

Startsidan

voddlermenu

Menyn

Fördelarna

 • Massvis av gratisfilmer.
 • Enkelt att förstå tjänsten.

Nackdelarna

 • Kräver ett snabbt internet.
 • Fortfarande en del buggar som ibland kan ställa till det.
 • Ingen information om hur långt en film har buffrat.
 • Riktigt lång reklam.
 • Ingen sökfunktion.
 • Går ej att ställa in lägre kvalitet.

Framtiden

Voddler är fortfarande i ett Beta-stadium och vi hoppas på en hel del förbättringar som buffringsinformation, sökfunktion och mindre buggar. I övrigt kan vi förvänta oss fler filmer i framtiden och möjlighet för vem som helst att bli medlem och ta del av gratisfilm.

5 Kommentarer + Lämna en kommentar

 • [...] Source: Voddler [...]

 • Den enormt populära film tjänsten är knäckt
  Genom att starta en webbserver lokalt på din dator kan du använda VLC istället för den normala klienten. Hacket kan även spara videodata från Voddler till disk för senare mer, okontrollerad tittning.
  Källkoden finns tillgänglig och körs med Python i Windows

  • Tackar för tipset, det ser dock ut som att Voddler har driftstopp idag så någon vidare efterforskning på området kan vi ej göra för tillfället.

 • [...] Voddler som är filmernas motsvarighet till Spotify har blivit hackad av någon kallad för Darkreverser och hans vän Robin. Med hjälp utav hacket kan man använda VLC istället för Voddlers klient för att se på filmerna, det ska tydligen också gå att spara en viss del videodata på disk. [...]

 • [...] Voddler har nu valt att göra deras spelare säkrare efter att ha blivit utsatt för ett hack där man kunde använda VLC Media Player istället för Voddlers egna spelare. [...]

Lämna en kommentar